Selve tannreguleringen kan ta 1 til 3 år, og prisen for behandlingen varierer fra kr 10 000 – 38 000. Enklere behandlinger kan bli rimeligere. Blir det derimot ekstra mye arbeid og stort forbruk av kostbar apparatur, vil omkostningene øke.
Kjeveortopedisk behandling gjennomføres i de fleste tilfeller hos barn og unge hvor de blivende tenner er i frembrudd og kjeven fortsatt vokser. Vanligvis henviser allmenntannlegen til kjeveortoped når det er behov for vurdering.
Kjeveortopedisk behandling gjøres også på voksne.
Det er i hovedsak to type reguleringsapparatur. Disse er;
Dårlig renhold av tennene og apparatur som stadig løsner, kan forlenge og fordyre behandlingen. Det må betales for forsømte timer, – uten trygderefusjon.
God munnhygiene er absolutt nødvendig. Fluorskylling hver kveld er nødvendig for å unngå hull i tennene. Vi gir instruksjon i riktig renhold. Det er veldig viktig at enhver instruks blir fulgt nøye opp. Strikker og bøyler er “motoren” som flytter tennene i riktig retning og MÅ brukes så mye som tannlegen har bestemt.
Tilskudd fås dersom behandlingen starter senest det året barnet fyller 20 år. Voksne kan få støtte i spesielle tilfeller. Pasienten får henvisningsskjema fra allmenntannlegen. Størrelsen på refusjonen bestemmes av hvor alvorlig bittfeilen er, og av om søsken har hatt tannregulering (søskenmoderasjon).
Vårt honorar ligger 10 % over HELFOs takster.
Reiseutgifter refunderes for reisevei over 10 km dersom det sendes reiseregningsskjema til Pasientreiser.
Etter at selve tannreguleringen er over, må tennene holdes på plass med en tynn metalltråd som limes på baksiden av tennene, i underkjeven, eller i begge kjever. Det er også vanlig med en plate i overkjeven.
Råd til hvordan du kan forebygge tannslitasje.